"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit
  • Αρχική
  • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ & ΚΛΑΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
  • Στοματολογία

Η ξηροστομία είναι η παθολογική  εκείνη κατάσταση του στόματος που οφείλεται στη μείωση της ποσότητας σάλιου.  Δεν είναι ξεχωριστό νόσημα αλλά σύμπτωμα πολλών  παθολογικών καταστάσεων .Το  σάλιο  είναι το έκκριμα των μειζόνων και ελασσόνων  σιαλογόνων αδένων και   μεταξύ των άλλων βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας  όπως και διαφόρων  παθήσεων του στοματικού βλεννογόνου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Λευκοπλακία είναι η λευκή βλάβη που μπορεί να εμφανιστεί στις εσωτερικές επιφάνειες του  στόματος ,  όπως τα ούλα , τα μάγουλα , τη γλώσσα ,τον ουρανίσκο , τα χείλη  και που μοιάζει με πλάκα, και αν την τρίψουμε δεν ξεκολλάει. 

Συνέχεια ανάγνωσης

Είναι φλεγμονώδης νόσος που προσβάλλει το στόμα, το  δέρμα και  τους βλεννογόνους των γεννητικών οργάνων άγνωστης αιτιολογίας.  Εμφανίζεται με  λευκές γραμμές , ερυθρότητα  και  διαβρώσεις που μπορεί να είναι επώδυνες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πρόκειται για ένα σύμπτωμα στο οποίο εμφανίζεται πόνος σαν κάψιμο σε διάφορα σημεία του στόματος ,κυρίως στη γλώσσα και τα χείλη , χωρίς να υπάρχει εμφανής βλάβη του βλεννογόνου. Εκτός από το κάψιμο  στο στόμα μπορεί να υπάρχει τσούξιμο, φαγούρα ή και αίσθημα κακής γεύσης.  Η αιτιολογία είναι άγνωστη.  Είναι πιο συχνή στις μεγάλες ηλικίες και στις γυναίκες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η παροξυσμική  νευραλγία τριδύμου είναι ο οξύς έντονος πόνος  άγνωστης αιτιολογίας , που παρουσιάζεται σε διακλάδωση του τρίδυμου νεύρου. Στις γυναίκες εμφανίζεται δυο φορές περισσότερο από τους άνδρες  και συνήθως είναι μονόπλευρή ,είτε δεξιά ,είτε αριστερά. Ο πόνος συνήθως  παρουσιάζεται στο δεύτερο ή  τρίτο κλάδο του τριδύμου νεύρου και περιγράφεται σαν οξύς με σουβλιές ή σαν ηλεκτρικό σοκ ή σαν πυρωμένες βελόνες. 

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software