"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Ξηροστομία

Η ξηροστομία είναι η παθολογική  εκείνη κατάσταση του στόματος που οφείλεται στη μείωση της ποσότητας σάλιου.  Δεν είναι ξεχωριστό νόσημα αλλά σύμπτωμα πολλών  παθολογικών καταστάσεων .Το  σάλιο  είναι το έκκριμα των μειζόνων και ελασσόνων  σιαλογόνων αδένων και   μεταξύ των άλλων βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας  όπως και διαφόρων  παθήσεων του στοματικού βλεννογόνου.Τα αίτια της ποικίλλουν. Μπορεί να είναι  πρόσκαιρα  όπως  μπορεί να συμβεί σε περιπτώσεις  stress  η άγχους ή να είναι συνοδά συμπτώματα  άλλων σοβαρότερων παθήσεων του οργανισμού όπως   ο σακχαρώδης διαβήτης, το  σύνδρομο Sjogren's κλπ.

Πολλά φάρμακα επίσης όπως  είναι τα ηρεμιστικά ,αντικαταθλιπτικά
κλπ. μπορούν να προκαλέσουν ξηροστομία.

Για να μειωθούν οι  ενοχλήσεις  μερικές χρήσιμες συμβουλές είναι να βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας, να μασάτε τσίχλες χωρίς ζάχαρη , να αποφεύγετε το αλκοόλ, τις αλμυρές τροφές , το κάπνισμα και να πίνετε άφθονο νερό. Ανακούφιση  επίσης προσφέρουν  και τα υποκατάστατα του σάλιου.
Επίσης η κλασσική ομοιοπαθητική οδοντιατρική μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά αυτές τις περιπτώσεις 

Περίπτωση 2 ιστορικό 27.03.1998

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software