"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit
  • Αρχική
  • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ & ΚΛΑΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
  • Γενικά θέματα

Ομοιοπαθητικοί ασθενείς είναι οι ασθενείς εκείνοι που έχουν επιλέξει την ομοιοπαθητική θεραπευτική για να αντιμετωπίσουν  κυρίως   χρόνια προβλήματα  της υγείας τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Στην οδοντιατρική ,όπως και στις άλλες ιατρικές ειδικότητες ,ο γιατρός  πολλές φορές είναι υποχρεωμένος  να συστήσει φαρμακευτική αγωγή για διάφορους λόγους. Άλλοτε για να καταπολεμηθεί  μία υπάρχουσα φλεγμονή και άλλοτε για προληπτικούς λόγους  μετά από κάποια εξαγωγή ή από άλλη επέμβαση στη στοματική κοιλότητα. Μία άλλη επίσης κατηγορία είναι τα διάφορα παυσίπονα που πολλές φορές λαμβάνουν οι ασθενείς και με δική τους πρωτοβουλία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η οδοντιατρική αναισθησία  είναι απαραίτητη σε πολλές  περιπτώσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος των οδοντιατρικών εργασιών. Υπάρχουν οδοντιατρικές εργασίες που είναι αδύνατον να αποφύγετε την αναισθησία. Ο τύπος, το ποσό και το είδος της αναισθησίας που θα απαιτηθεί εξαρτάται από το είδος της οδοντιατρικής επέμβασης και την κατάσταση της γενικής υγείας του ασθενή. Διακρίνεται σε τοπική και στελεχιαία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ορισμένα συστηματικά νοσήματα του οργανισμού, όπως είναι ο  ζαχαρώδης διαβήτης ( ζάχαρο) προδιαθέτουν την εμφάνιση φλεγμονών στο στόμα  όπως της  ουλίτιδας, περιοδοντίτιδας καθώς και αποστημάτων στα ούλα .

Συνέχεια ανάγνωσης

Η ζάχαρη  είναι ένας παράγοντας που συμβάλει στην εμφάνιση και ανάπτυξη της τερηδόνας. Τα μικρόβια που σχηματίζουν την οδοντική πλάκα χρησιμοποιούν τη ζάχαρη ως πηγή ενέργειας με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται   αυξάνοντας έτσι  το μέγεθος και την πυκνότητα της.  Σταδιακά, η πλάκα αποκτά σκληρότερη σύσταση και μετατρέπεται σε πέτρα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Οι έγκυες γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε παθήσεις των δοντιών και των ούλων κι αυτό οφείλεται στις ορμονικές ανακατατάξεις  που συμβαίνουν (αύξηση οιστρογόνων και προγεστερόνης) κατά την περίοδο αυτή.
Οι έγκυες  ακόμα και αν δεν έχουν πρόβλημα από το  στόμα τους  θα  πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο τους προληπτικά  προκειμένου να προβούν  σε πρώτη φάση σε έλεγχο και καθαρισμό των δοντιών τους .

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software