"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Φάρμακα και οδοντιατρική

Στην οδοντιατρική ,όπως και στις άλλες ιατρικές ειδικότητες ,ο γιατρός  πολλές φορές είναι υποχρεωμένος  να συστήσει φαρμακευτική αγωγή για διάφορους λόγους. Άλλοτε για να καταπολεμηθεί  μία υπάρχουσα φλεγμονή και άλλοτε για προληπτικούς λόγους  μετά από κάποια εξαγωγή ή από άλλη επέμβαση στη στοματική κοιλότητα. Μία άλλη επίσης κατηγορία είναι τα διάφορα παυσίπονα που πολλές φορές λαμβάνουν οι ασθενείς και με δική τους πρωτοβουλία.

Προσοχή.  Ο μόνος αρμόδιος για να καθορίσει τα φάρμακα που θα λάβετε, τη δόση και τη συχνότητα τους είναι ο οδοντίατρος σας . Ποτέ μην καταφεύγετε στην αλόγιστη χρήση τους χωρίς τη συγκατάθεσή του. Όλα τα φάρμακα μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες, ακόμη κι αυτά που θεωρούνται "αθώα".
Το πρόβλημα των ανεπιθύμητων παρενεργειών ,της υπέρ δοσολογίας  και της αποτελεσματικότητας  θεωρούμε ότι τώρα πλέον έχει ξεπεραστεί με την χρήση των κλασσικών ομοιοπαθητικών φαρμάκων στην οδοντιατρική.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ουσίες που προέρχονται από τη φύση
Είναι άμεσα αποτελεσματικά όταν η σχέση ομοιότητας  φαρμάκου και πάθησης είναι η ίδια.
Μέσα από αποδείξεις έχουν ταυτοποιηθεί και λειτουργούν σαν προσωπικά φάρμακα.
Στερούνται παρενεργειών και αλληλοεπιδράσεων.

Καλύπτουν όλη τη γκάμα των οδοντιατρικών παθήσεων που χρήζουν φαρμακευτικής κάλυψης.  
Μπορούν να χορηγηθούν ανεπιφύλαχτα τόσο σε εγκύους, σε υπερήλικες  όσο και σε παιδιά.
Έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος.

Ένα άλλο  θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί αναφορικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων  είναι και  οι αλλεργικές αντιδράσεις τους . Τα συμπτώματα  που μπορεί να εμφανισθούν τότε  μπορεί να κυμαίνονται από ελαφρά (φαγούρα κ.λ.π.) έως πολύ σοβαρά (π.χ. δύσπνοια).  Και αυτό στα κλασσικά ομοιοπαθητικά φάρμακα έχει εξαλειφθεί . Δεν έχουν παρενέργειες.  Όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία να ειδοποιήσετε τον θεράποντα οδοντίατρο σας αμέσως μόλις αντιληφθείτε οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση σε κάποιο φάρμακο. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας συστήσει να  το διακόψετε αμέσως . Σε πολλές περιπτώσεις αυτό και μόνο είναι αρκετό  για να υποχωρήσει η αλλεργική αντίδραση.

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software