"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit
  • Αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
  • Συνεντεύξεις

Η Ομοιοπαθητική μάχεται την Covid-19 πανδημία

Η Ομοιοπαθητική γύρισε σελίδα!

Της Μαρίας Σαρτζετάκη

‘’Στην ομοιοπαθητική προστρέχουν οι απελπισμένοι ή οι πολύ καλά ενημερωμένοι’’!

Πόνος  στο στόμα ,στα ούλα ,στη γλώσσα ή –συνηθέστερα – στα δόντια. Επώδυνες καταστάσεις που έχουμε αντιμετωπίσει λίγο ή πολύ όλοι μας. Στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων έρχεται να βοηθήσει μια όχι και τόσο νέα επιστήμη που απλά τώρα αρχίζει να κερδίζει έδαφος. Πρόκειται για την ομοιοπαθητική οδοντιατρική ,τον εξειδικευμένο κλάδο της ομοιοπαθητικής που σχετίζεται με προβλήματα στη στοματική κοιλότητα και η οποία φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά πολλά προβλήματα που μας οδηγούν στον οδοντίατρο μας . Εκείνο όμως που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι πολλές φορές τα θεραπευτικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της ομοιοπαθητικής στην οδοντιατρική είναι ΄΄  λαμπρότερα ΄΄ από εκείνα της με συμβατικά φάρμακα οδοντιατρικής θεραπευτικής και μάλιστα χωρίς παρενέργειες για τον ασθενή!   Συναντήσαμε τον χειρούργο οδοντίατρο-ομοιοπαθητικό κ. Δημήτρη Καλλιαντά και του αποσπάσαμε πολύτιμες πληροφορίες για την ομοιοπαθητική οδοντιατρική και όχι μόνο.

Συνέχεια ανάγνωσης


Τα αμαλγάματα τα οποία χρησιμοποιούν στα σφραγίσματα είναι τοξικά για τον οργανισμό και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;
Νικόλαος 32 ετών Κυψέλη

Τα αμαλγάματα σαν υλικό αποκατάστασης τερηδονισμένων επιφανειών δοντιών χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική από το 1826 . Είναι κράματα διαφόρων μετάλλων και υδραργύρου. Εκτεταμένες κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν την όποια τοξικότητα τους  σαν αμαλγάματα δεν υπάρχουν . Όμως η ατελής αμαγαλματοποίηση τους  κατά την παρασκευή τους  μπορεί να παράγει περίσσεια υδραργύρου ,η οποία είναι δυνατόν να λειτουργήσει τοξικά για τον ασθενή. Ακόμη , η δυσαρμονία του χρώματος ,η οξείδωσή τους ,η γαλβανική τους ενέργεια κλπ είναι από τα μειονεκτήματα τους. Σήμερα υπάρχουν πλέον υλικά και μέθοδοι όπως οι σύνθετες ριτίνες ( λευκά σφραγίσματα ,ένθετα πορσελάνης κλπ) που μπορούν επάξια να τα αντικαταστήσουν και γι’ αυτό οι ασθενείς ας ζητούν από τον οδοντίατρό τους τα σφραγίσματα τους να γίνονται από αυτά τα υλικά.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software