"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Ζάχαρη και τερηδόνα

Η ζάχαρη  είναι ένας παράγοντας που συμβάλει στην εμφάνιση και ανάπτυξη της τερηδόνας. Τα μικρόβια που σχηματίζουν την οδοντική πλάκα χρησιμοποιούν τη ζάχαρη ως πηγή ενέργειας με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται   αυξάνοντας έτσι  το μέγεθος και την πυκνότητα της.  Σταδιακά, η πλάκα αποκτά σκληρότερη σύσταση και μετατρέπεται σε πέτρα.


Τα μικρόβια της πλάκας  από τη μια καταναλώνουν τη ζάχαρη και από την άλλη παράγουν οξέα τα οποία σταδιακά καταστρέφουν τα δόντια . Έχει μεγάλη σημασία να επισκέπτεστε τον   οδοντίατρο σας  δυο φορές τουλάχιστον το χρόνο προληπτικά πριν εμφανιστεί η τερηδόνα για να αφαιρέσετε την πλάκα και πέτρα που δε μπορεί να αφαιρεθεί με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα.

Εκτός της κοινής ζάχαρης  επιβλαβείς  για την υγεία των δοντιών είναι επίσης  και  όλα τα  υπόλοιπα σάκχαρα αλλά και οι σύνθετοι υδατάνθρακες . Παραδείγματα τέτοιων σακχάρων είναι η γλυκόζη, η φρουκτόζη (περιέχεται στα φρούτα), η μαλτόζη (περιέχεται στο μέλι), η λακτόζη (περιέχεται στο γάλα) και σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που περιέχονται στα διάφορα τρόφιμα όπως  στο ρύζι, στο ψωμί  στις πατάτες. Αυτό  σημαίνει πως θα πρέπει αμέσως μετά τη λήψη τους να βουρτσίζετε  τα δόντια μας .

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software