"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit
  • Αρχική
  • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ & ΚΛΑΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
  • Παιδοδοντία
  • Μέτρα στοματικής υγιεινής και πρόληψης στα παιδιά

Μέτρα στοματικής υγιεινής και πρόληψης στα παιδιά

Τα  μέτρα στοματικής υγιεινής  και πρόληψης που θα πρέπει να ακολουθήσει ένα  παιδί για να διατηρήσει τα δόντια του σε καλή κατάσταση εξαρτώνται  και από την ηλικία του παιδιού.

Η φροντίδα των δοντιών θα πρέπει να ξεκινήσει από τη στιγμή που εμφανίζονται οι πρώτες ομάδες δοντιών στο στόμα. Ο γονιός μπορεί να χρησιμοποιήσει μία μικρή γάζα εμποτισμένη σε νερό, με την οποία θα αφαιρεί τα υπολείμματα των τροφών από τα δόντια του παιδιού. Από  ηλικία 3,5  ετών και πάνω το παιδί μπορεί να αρχίσει να βουρτσίζει τα δόντια του   στην αρχή με την επίβλεψη  κάποιου μεγάλου  και στη συνέχεια χωρίς αυτήν. Η οδοντόβουρτσα που θα πρέπει να χρησιμοποιεί πρέπει να είναι μικρότερου μεγέθους από αυτή των ενηλίκων και να είναι ατομική ( παιδική οδοντόβουρτσα). Όταν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας είναι σε θέση να πλένει τα δόντια μόνο του επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας και ζητήστε του να του  υποδείξει τον σωστό τρόπο πλυσίματος. Αυτό θα συμβάλει πολύ θετικά στο μέλλον του οδοντικού φραγμού του. Μη τοποθετείτε μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας στη βούρτσα.

Οι ασθενείς που ακολουθούν ομοιοπαθητική θεραπεία για άλλα τους προβλήματα υγείας θα πρέπει να χρησιμοποιούν οδοντόκρεμες που δεν περιέχουν μέντα.   

Τις οδοντόβουρτσες κάθε 2-3  μήνες τις αντικαθιστούμε.

Μην αφήνετε το παιδί σας  ποτέ να κοιμάται με το μπιμπερό στο στόμα. Τα υπολείμματα  από το γάλα ή τον  χυμό συγκεντρώνονται μέσα στο στόμα και προκαλούν στα δόντια φθορά και τερηδόνα.

Μαζί με  τη στοματική υγιεινή, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε και η διατροφή  του να είναι  απαλλαγμένη από μεγάλα ποσά ζάχαρης.  Αποφεύγετε  τις υπερβολές στα γλυκά ,τις τσίχλες, τις καραμέλες, τα γαριδάκια , τα τσιπς, τα ζαχαρούχα,  αεριούχα  ποτά  κλπ.  Αντικαταστήσετε τα  με φρούτα  και ωμά λαχανικά. Αν χρειασθεί να καταναλώσει το παιδί κάποιο γλυκό θα πρέπει το συντομότερο στη συνέχεια να πλύνει τα δόντια του. Πάνω απ’ όλα, δώστε του εσείς το καλό παράδειγμα με το να αποφεύγετε τροφές  τέτοιου είδους και υποδείξετε του τις  καλές συνήθειες. Εξάλλου, οι παραπάνω κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται και από τους ενήλικες προκειμένου να διατηρήσουν τα δόντια τους σε ικανοποιητική κατάσταση.

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software