"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Η ουλίτιδα

Η ουλίτιδα είναι μία επιφανειακή φλεγμονή των ούλων. Είναι κοινή σε όλες τις ηλικίες ακόμα και σε παιδιά της σχολικής ηλικίας.


Οφείλεται κυρίως στην κακή στοματική υγιεινή και στην ύπαρξη  οδοντικής πλάκας και πέτρας, σε κακότεχνες αποκαταστάσεις (στεφάνες, γέφυρες, εμφράξεις), αλλά και σε γενικά αίτια, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης,  η λευχαιμία, η  εγκυμοσύνη , η λήψη ορισμένων φαρμάκων, η έλλειψη βιταμινών  κυρίως της  C κλπ.  Εκτός από την αιμορραγία  αυτόματη ή προκλητή κατά το βούρτσισμα μπορεί  και να υπάρχουν και άλλα κλινικά ευρήματα, όπως μεταβολή του μεγέθους ( διόγκωση, οίδημα), του  χρώματος και της υφής  τους ,   κακοσμία, πόνο, αλλαγή στη γεύση κλπ.

Η θεραπεία της, όταν αυτή οφείλεται σε τοπικούς βλαπτικούς παράγοντες  συνίσταται στην απομάκρυνσή τους από τον οδοντίατρο στο ιατρείο όπως και  στη τήρηση των  κανόνων σχολαστικής  στοματικής υγιεινής από τον ασθενή.  Αν παρόλα αυτά  εξακολουθεί να υπάρχει τότε  μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παθογενετικούς  παράγοντες που θα πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κλασσική ομοιοπαθητική θεραπευτική μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά  αυτούς τους ασθενείς .Η ουλίτιδα ,όπως και η παροδοντοπάθεια που θα δούμε παρακάτω,  είναι εκδηλώσεις ενός  διαταραγμένου αμυντικού μηχανισμού που τις περισσότερες φορές μπορεί να ομαλοποιηθεί με τη βοήθεια της κλασσικής ομοιοπαθητικής όταν τα αίτια είναι βαθιά κρυμμένα στο πεδίο της ιδιοσυγκρασίας του ασθενούς.     Ιδιαίτερη περίπτωση είναι η ουλίτιδα των εγκύων  γυναικών και  οφείλεται συνήθως στις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι παροδική και μετά τον τοκετό υποχωρεί. Παρόλα αυτά όμως οι έγκυες θα πρέπει να εφαρμόζουν άριστη στοματική υγιεινή και να επισκέπτονται τον οδοντίατρο  τους από το δεύτερο τρίμηνο και μετά για κάποιο  προληπτικό έλεγχο.

oulitida
Ουλίτιδα

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software