"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Γενικότητες

Τα  φυσικά μας δόντια βρίσκονται μέσα σε υποδοχές στα οστά των  γνάθων, στα λεγόμενα φατνία.

Μέσα στο φατνίο κάθε ένα από αυτά , δεν έρχονται σε επαφή με το οστό της γνάθου αλλά περιβάλλονται από έναν υμένα ,ο οποίος λειτουργεί σαν ΄΄ αμορτισέρ ΄΄ για το δόντι  και ονομάζεται περιοδοντικός σύνδεσμος.  Το οστό στη συνέχεια καλύπτεται από τα ούλα.  Η σχισμή ανάμεσα στο ούλο και το δόντι  ονομάζεται ουλοδοντική σχισμή.  Όταν αυτοί οι ιστοί φλεγμαίνουν έχουμε την ουλίτιδα αρχικά και την περιοδοντίτιδα στη συνέχεια. Τα νοσήματα των ούλων είναι υπεύθυνα για την απώλεια περισσότερων δοντιών, από ότι όλα τα άλλα οδοντικά νοσήματα μαζί. Παρόλα αυτά, αν αναγνωριστούν πριν φτάσουν στα τελικά τους στάδια μπορούν να θεραπευτούν με επιτυχία. Ενώ ανιχνεύονται  από τον οδοντίατρο σε πρώιμο στάδιο , από τον ασθενή γίνονται αντιληπτά σε πολύ  ποιο προχωρημένο. Γι’ αυτό αν παρατηρήσετε κάποια συμπτώματα από τα ούλα σας επισκεφθείτε άμεσα τον οδοντίατρο σας.

Τις  φλεγμονές  των ούλων επιδεινώνουν εκτός από την πλάκα, η συγκράτηση των τροφών και τα  κακότεχνα σφραγίσματα, στεφάνες  και γέφυρες.

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software