"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Η υπερευαισθησία των δοντιών

Η υπερευαισθησία στα θερμικά ερεθίσματα (κρύο, ζεστό), γλυκό , κλπ. δεν είναι πάθηση των δοντιών . 

Όταν όμως συνυπάρχουν  υποχώρηση των ούλων ή  τερηδόνα τότε η ευαισθησία είναι το αποτέλεσμα αυτών. Μπορεί επίσης να οφείλεται και σε  άλλους λόγους που δεν θα αναφερθούν  εδώ.  Αν οφείλεται στην υποχώρηση των ούλων συχνά  προκαλείται από φθαρμένη οδοντόβουρτσα ή οδοντόβουρτσα με  μεγάλη σκληρότητα ή όταν εφαρμόζετε λανθασμένη τεχνική βουρτσίσματος. Στις περιπτώσεις αυτές προκαλείται φθορά των οδοντικών ουσιών και υποχώρηση των ούλων με αποτέλεσμα την εμφάνιση της .Λύση είναι η αντικατάσταση της  οδοντόβουρτσας.  Την οδοντόβουρτσα την αντικαθιστούμε τουλάχιστον κάθε δυο μήνες.  Επίσης  στην επόμενη επίσκεψη σας στο οδοντίατρο σας  συμβουλευτείτε τον  πως  να την χρησιμοποιείτε σωστά. Είναι εργαλείο και χρειάζεται να εκπαιδευτείτε στη χρήση του. Ο οδοντίατρος  σας μπορεί να σας συστήσει κάποια ειδική οδοντόπαστα ή στοματικό διάλυμα . Ακολουθήστε τις οδηγίες  του. Αν έχουν δημιουργηθεί εγκοπές στην επιφάνεια του δοντιού, μπορεί να καλύψει την περιοχή με σφράγισμα όπως και μπορεί να εφαρμόσει πάνω στο δόντι σας ειδικές ουσίες που δρουν κατά της ευαισθησίας.

Αν η αιτία της ευαισθησίας σας είναι η ύπαρξη τερηδόνας  θα πρέπει να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση της  με σφράγισμα ή ότι άλλο σας συστήσει ο οδοντίατρος σας. Αν η ευαισθησία όμως είναι γενικευμένη ή γενικευμένα περιστασιακή και οι τοπικοί βλαπτικοί παράγοντες έχουν αποκλεισθεί τότε πιθανόν κάποιοι ιδιοσυγκρασιακοί ή άλλοι λόγοι εμπλέκονται στη εκδήλωση του συμπτώματος. Αυτές είναι περιπτώσεις που η κλασσική ομοιοπαθητική οδοντιατρική θα μπορέσει να σας βοηθήσει αποτελεσματικά.

Κλινικό παράδειγμα. (περίπτωση 3. Ιστορικό 05.10.1994)

Κλινικό παράδειγμα .(περίπτωση 7.Ιστορικό 07.07.1994)

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software