"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Ομοιοπαθητικό Εργαστήρι

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η κλασική ομοιοπαθητική αποτελεί τη μόνη  μη γραμμική θεραπευτική επιστήμη, της οποίας οι εφαρμογές έχουν τέτοια εντυπωσιακά αποτελέσματα, που η γνώση και άσκησή της είναι πρόκληση σε επίπεδο τόσο θεωρητικό, όσο και  σ’ αυτό της επίλυσης καθημερινών οδοντιατρικών και γενικότερα ιατρικών προβλημάτων.

Δεδομένου ότι :

1ον Μαθήματα που αφορούν μη γραμμικά φαινόμενα δεν διδάσκονται σε καμία από τις ιατρικές ή οδοντιατρικές  σχολές

2ον Η  κλασική ομοιοπαθητική παραμένει ως συμπληρωματική ή εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος και εξ αυτού  ο ρόλος της υποτιμάται, ενώ στην πραγματικότητα  αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην θεραπευτική .

3ον Στην περίπτωση αυτή  ο μόνος μεγάλος χαμένος  είναι ο ασθενής.

4ον Θεωρώντας ότι ο οδοντίατρος  ή  ο γιατρός που καλείται να εφαρμόσει την κλασική ομοιοπαθητική, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει το σφάλμα  και την αβεβαιότητα  στην κλινική πράξη και να  είναι  όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός στον ασθενή του, μπορεί να έχει στη διάθεσή του  ένα πολύτιμο εργαλείο και βοηθό στην κατανόηση και άσκηση της κλασικής ομοιοπαθητικής. Αυτό  δεν είναι άλλο από τη  γνώση που προέρχεται από την πολυπλοκότητα και τη δυναμική των χαοτικών  συστημάτων .

Έτσι δημιουργήθηκε  η ανάγκη αυτού του είδους των σεμιναρίων, που παρέχουν γνώσεις από την επιστήμη της πολυπλοκότητας  και των εφαρμοσμένων μαθηματικών προσαρμοσμένων όμως στη κλασική ομοιοπαθητική σε συνδυασμό με τη θεωρητική αποτύπωση της πολύχρονης εμπειρίας από την εφαρμογή της σε ποικίλης φύσης οδοντιατρικά και ιατρικά προβλήματα.

Αποτελεί ειλικρινή πρόθεσή μας τα  σεμινάρια αυτά να είναι υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου μεν, φροντιστηριακού τύπου  δε, προσαρμοσμένα στις κλινικές απαιτήσεις των οδοντιάτρων  και γιατρών.
Στόχος τους είναι  η όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση στο γνωστικό αντικείμενο τόσο της κλασικής ομοιοπαθητικής όσο και των εφαρμογών της  σε όλο το φάσμα της Κλινικής  Οδοντιατρικής  καθώς και σε συνήθη προβλήματα της ιατρικής εν γένει.

Επιπλέον εστιάζονται ιδιαίτερα  στις  συλλογιστικές  που απαιτούνται  για την εύρεση  του όμοιου  κατά περίπτωση φαρμάκου όπως και στη θεωρία σφαλμάτων κατά τη συνταγογραφία.

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software