"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Οι φρονιμίτες και τα προβλήματα τους

Οι φρονιμίτες (σωφρονιστήρες) είναι τα τελευταία δόντια που βγαίνουν (ανατέλλουν) στο στόμα και  αυτό γίνετε συνήθως μετά το 18ο έτος της ηλικίας.

Η ανατολή τους συνοδεύεται  από άλλοτε άλλα προβλήματα. Αν δεν υπάρχει χώρος τότε   μπορεί να μην ανατείλουν καθόλου, ή όπως λέγετε  να παραμένουν έγκλειστοι μέσα στο οστό της γνάθου ή ακόμα και να ανατείλουν μερικώς  οπότε καλούνται ημιέγκλειστοι. Οι έγκλειστοι σωφρονιστήρες συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα.

Στην κλασσική ομοιοπαθητική υπάρχουν φάρμακα  που μπορούν να βοηθήσουν την ανατολή των ημιέγκλειστων δοντιών όπως και να θεραπεύσουν τη φλεγμονή που μπορεί να παρουσιαστεί στη καλύπτρα τους όταν αυτή παρουσιαστεί  και  η οποία ονομάζεται  περιστεφανίτιδα.   Η περιστεφανίτιδα προκαλεί πόνο ,κακοσμία, οίδημα (πρήξιμο) γύρω από το υπεύθυνο δόντι και αν επεκταθεί προς τον παραφαρυγγικό χώρο τότε παρουσιάζει δυσκαταποσία, σιελόρροια και τρυσμό. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα  είναι δυνατόν τότε  να παρουσιάσει  συχνές υποτροπές και να οδηγήσει σε τράχηλο- προσωπική λοίμωξη.

Ένας συνδυασμός  εξαγωγής του φρονιμίτη με κλασσική ομοιοπαθητική  φαρμακευτική κάλυψη του ασθενή  είναι η καλύτερη θεραπευτική πρόταση σε  αυτή τη περίπτωση . Οι μετεξακτικές συνέπειες είναι ελάχιστες και η μετέπειτα ταλαιπωρία του   ασθενή   μηδενική. Ο έλεγχος των τράχηλο-προσωπικών  λοιμώξεων είναι από τις δύσκολες περιπτώσεις της κλινικής οδοντιατρικής .Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών και πολύ περισσότερο των αντιφλεγμονωδών  φαρμάκων  έχουν οδηγήσει σε εξασθένηση τον αμυντικό μηχανισμό του δυτικού κυρίως ανθρώπου . Ο μικροβιακός παράγοντας όλο και περισσότερο φαίνεται να ισχυροποιείται και οι λοιμώξεις μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις .Γι’ αυτό οι θεραπευτικές προτάσεις της κλασσικής ομοιοπαθητικής θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη μιας και ούτε παρενέργειες έχουν ,καμία συνέργεια με τον μικροβιακό παράγοντα και τονώνουν τον αμυντικό μηχανισμό του ασθενούς   

Κλινική περίπτωση Ο προληπτικός χαρακτήρας της κλασσικής ομοιοπαθητικής στην εγχειρητική-επεμβατική οδοντιατρική

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software