"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Εξαγωγή δοντιού

Εξαγωγή δοντιού είναι η χειρουργική  μικροεπέμβαση που γίνεται στο στόμα  και κατά την οποία αφαιρούμε  ένα δόντι . Σήμερα , λόγω της μεγάλης  προόδου της οδοντιατρικής επιστήμης όπως και της σωστότερης  ενημέρωσης  του πληθυσμού γύρω από την στοματική υγιεινή έχουμε  σαν αποτέλεσμα να εξάγονται πολύ λιγότερα δόντια σε σχέση με το παρελθόν.


Η προχωρημένη περιοδοντίτιδα, τα  ιδιαίτερα κατεστραμμένα δόντια που δεν μπορούν να αποκατασταθούν, τα εκτεταμένα κατάγματα των δοντιών, τα έγκλειστα ή ημιέγκλειστα   δόντια ,
κλπ. είναι ενδείξεις για εξαγωγή δοντιών.

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι δυνατόν κατά την διενέργεια μιας εξαγωγής να ακολουθήσει κάταγμα της ρίζας του εν λόγω δοντιού στο φατνίο οπότε ο οδοντίατρος   είναι αναγκασμένος να προχωρήσει στη λεγόμενη χειρουργική εξαγωγή .  Τότε γίνεται τομή στα ούλα ώστε να αποκαλυφθεί  το τμήμα της ρίζας του δοντιού που έχει σπάσει ,  γίνεται η αφαίρεση και στη   συνέχεια το τραύμα ράβεται.

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software