"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Γενικές οδηγίες

Για την πρόληψη της τερηδόνας τόσο στα παιδικά  όσο και στα μόνιμα δόντια, κάθε έξι μήνες τα παιδιά πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο για να κάνουν τοπική εφαρμογή φθορίου (φθορίωση).Σε περιπτώσεις, που και οι ενήλικες παρουσιάζουν πρόβλημα τερηδόνας, θα πρέπει επίσης  να ακολουθούν την ίδια τακτική.


Επίσης θα πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο για καθαρισμό των δοντιών . Η ουλίτιδα μπορεί να προσβάλει τα άτομα από μικρή ηλικία και να παρουσιάσει αύξηση  κατά την εφηβεία, η οποία αν δε θεραπευτεί, θα διατηρηθεί σε όλη τη ζωή του ατόμου και πιθανώς να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα.

Τέλος, οι μικροί ασθενείς είναι σημαντικό να επισκέπτονται ορθοδοντικό κατά την ηλικία των 7 ετών. Η ηλικία αυτή είναι πολύ σημαντική για τη διάπλαση και την αισθητική του προσώπου και ο ορθοδοντικός έχει την ικανότητα να παρέμβει και να διορθώσει καταστάσεις, που στο μέλλον θα μπορούν να διορθωθούν μόνο χειρουργικά. Μερικές φορές , ιδιαίτερα μετά από χρήση τοπικής  αναισθησίας για οδοντιατρική θεραπεία το παιδί, επειδή είναι μουδιασμένο μπορεί να δαγκώσει το χείλος του, τη γλώσσα ή το εσωτερικό του μάγουλου δημιουργώντας μια πληγή σαν έγκαυμα. Για να μη συμβεί αυτό υπενθυμίζετε συνεχώς στο παιδί να μη δαγκώνετε γιατί είναι μουδιασμένο και δεν αντιλαμβάνεται τον πόνο. Αν παρόλα αυτά συμβεί κάτι τέτοιο τότε αν αιμορραγεί , ασκήστε πίεση στην περιοχή  με μια γάζα ή βαμβάκι  και τοποθετήστε πάγο στην περιοχή του τραυματισμού.
Επικοινωνήστε αμέσως με τον οδοντίατρο  ή  παιδοδοντίατρο σας.

Επίσης αν σε παιδιά που βρίσκονται σε ορθοδοντική θεραπεία δημιουργηθούν  προβλήματα  από σπάσιμο αγκίστρων, συρμάτων ή ακρυλικού  τότε αφαιρέστε το ορθοδοντικό μηχάνημα αν είναι κινητό  ή καλύψτε το αιχμηρό τμήμα με μαλακό κερί, γάζα, βαμβάκι ή και με τσίχλα αν είναι ακίνητο και πηγαίνετε το παιδί αμέσως στον ορθοδοντικό ή τον παιδοδοντίατρο.

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software