"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit
  • Αρχική
  • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ & ΚΛΑΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
  • Ορθοδοντική
  • Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς

Οι οδοντογναθικές ανωμαλίες ανάλογα με τη βαρύτητά τους μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις λειτουργίες του στοματογναθικού συστήματος (ομιλία, μάσηση, αναπνοή) και κατά συνέπεια και στα δόντια και στους ιστούς που τα στηρίζουν, στην αισθητική του στόματος αλλά και του προσώπου γενικότερα, καθώς και σε μια σειρά από  ψυχολογικά προβλήματα λόγω της κακής αισθητικής που είναι το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.

Επιπλέον, Τα στραβά δόντια  είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν σωστά και να διατηρηθούν υγιή . Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να επιτείνεται η δημιουργία τερηδόνας, ουλίτιδας και μακροπρόθεσμα η απώλεια τους .Επίσης δόντια που προεξέχουν πολύ προς τα εμπρός διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο κατάγματος ή ολοκληρωτικής απώλειας μετά από ατύχημα. Δόντια που δεν κλείνουν σωστά στις διάφορες κινήσεις της κάτω γνάθου μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στη μάσηση, στην ομιλία και να δημιουργήσουν  δυσλειτουργία στην κροταφογναθική διάρθρωση. Για όλους αυτούς λοιπόν τους λόγους όταν διαπιστώνετε τέτοιες  δυσλειτουργίες θα πρέπει άμεσα να απευθύνεστε στους ειδικούς συναδέλφους ορθοδοντικούς για τη θεραπεία τους.

Για την πραγματοποίηση της ορθοδοντικής θεραπείας, ο ορθοδοντικός χρησιμοποιεί κινητούς ή ακίνητους μηχανισμούς, δηλαδή  τα λεγόμενα ΄΄ σιδεράκια ΄΄   με σκοπό τη διόρθωση της θέσης των δοντιών και των γνάθων ώστε να επιτευχθεί ένα υγιές στόμα και κατά συνέπεια και ένα ελκυστικό χαμόγελο.

Η ορθοδοντική θεραπεία ποικίλει. Εξαρτάται από τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ηλικία του ασθενή. Συνήθως διαρκεί ένα έως δύο  χρόνια. Ορθοδοντική θεραπεία μπορούν να αποφασίσουν οι ασθενείς  σε οποιαδήποτε ηλικία . Ένας ιδανικός χρονικός ορίζοντας μπορεί να θεωρηθεί το διάστημα μεταξύ 10-13 ετών, γιατί οι γνάθοι ακόμη αναπτύσσονται και τα δόντια είναι πιο προσιτά στις μετακινήσεις από τις ορθοδοντικές δυνάμεις που θα ασκηθούν. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι για όσο διάστημα διαρκέσει η ορθοδοντική θεραπεία  ο ασθενής,  είτε παιδί είναι είτε ενήλικας , θα πρέπει να τηρεί ένα αυστηρό πρόγραμμα στοματικής υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Αυτό επιβάλλεται εκ των πραγμάτων γιατί  οι συσκευές που τοποθετούνται στα δόντια, καθιστούν δυσχερή τον καθαρισμό των δοντιών.

Η κλασσική ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει πολύ την ορθοδοντική σε δύσκολες περιπτώσεις μετακίνησης δοντιών που έχουν σχέση με παραμέτρους του οργανισμού που άπτονται του πεδίου της ιδιοσυγκρασίας του ασθενούς .Κλινικό παράδειγμα  ( περίπτωση 6 ιστορικό 09.03 2005)

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software