"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Τραύματα των δοντιών

Τα τραύματα των δοντιών και του βλεννογόνου του στόματος είναι κάτι που συμβαίνει σχετικά συχνά  στις μικρές ηλικίες. Τα παιδιά γενικά είναι πιο απρόσεκτα και η αίσθηση του κινδύνου δεν είναι και πολύ αναπτυγμένη  σε αυτά . Επομένως κινδυνεύουν ευκολότερα να τραυματίσουν τα δόντια  ,τα χείλη και τα ούλα τους .


Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να επισκεφθείτε το συντομότερο τον  Οδοντίατρο σας . Η ταχύτατη προσέλευση (το πολύ μια ώρα από τον τραυματισμό) μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση ενός δοντιού στο φραγμό.

Εάν διαπιστώσετε ότι ένα δόντι έσπασε, συλλέξετε το κομμάτι γιατί μπορεί να επανακολληθεί και  κάντε στοματοπλύσεις με  χλιαρό νερό  εφαρμόζοντας κρύες  κομπρέσες  εξωτερικά για να μειωθεί το οίδημα (πρήξιμο). Τηλεφωνήστε το συντομότερο στον Οδοντίατρό σας.

Εάν διαπιστώσετε ότι ένα  μόνιμο δόντι έχει βγει από το φατνίο του, ξεπλύνετε το με νερό και φροντίστε να το διατηρήσετε σε υγρό περιβάλλον.  Μπορείτε να το εμβυθίσετε  σε γάλα ή ακόμα και σε σάλιο του παιδιού. Αν είναι νεογιλό μην ανησυχείτε. Τα νεογιλά δεν  επανατοποθετούνται .

Εάν κάποιο δόντι έχει μετατοπιστεί από τη θέση του στο στόμα, προσπαθήστε με ήπιες κινήσεις να το επαναφέρετε στη φυσιολογική του θέση. Μην ασκήσετε μεγάλη πίεση. Φροντίστε να διατηρήσετε το στόμα κλειστό ώστε το δόντι να παραμείνει στη θέση του μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο.

Εάν τραυματιστεί ο βλεννογόνος του στόματος, κάνετε στοματοπλύσεις με ζεστό νερό και φροντίστε να επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο ή κάποια νοσοκομειακή μονάδα για την παροχή  των πρώτων βοηθειών. Στην κλασσική ομοιοπαθητική θεραπευτική υπάρχουν φάρμακα πρώτων βοηθειών για αυτές τις περιπτώσεις που τις περισσότερες φορές μπορούν να αποβούν σωτήρια για την διατήρηση των δοντιών.  Επικοινωνήστε  με κάποιον ομοιοπαθητικό οδοντίατρο ,μέλος της ΕΕΚΟΟ (www.Homeodentistry.gr) , για να σας δώσει σχετικές οδηγίες .

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software