"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit
  • Αρχική
  • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ & ΚΛΑΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
  • Ενδοδοντία
  • Ξαφνικός πόνος στα δόντια (οξεία οδονταλγία)

Ξαφνικός πόνος στα δόντια (οξεία οδονταλγία)

Ο ξαφνικός πόνος στα δόντια  είναι μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε.  

Στην περίπτωση αυτή το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι κάποιο δόντι  είναι χαλασμένο. Στην πραγματικότητα όμως τα πιθανά αίτια που μπορεί να προκάλεσαν  την εμφάνιση του πόνου είναι πάρα πολλά.  Επίσης πολλές άλλες οξείες και χρόνιες φλεγμονές της στοματικής κοιλότητας αλλά και παθήσεις  όπως  αυτές της κροταφογναθικής άρθρωσης μπορεί να είναι υπεύθυνες για  τη πρόκληση τέτοιου είδους πόνου.

1.Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση θα είναι να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό σας έστω και τηλεφωνικά. Οι συμβουλές του θα σας γλιτώσουν από πολύ περισσότερο  πόνο και άσκοπη ταλαιπωρία.

2.Ποτέ μη κάνετε χρήση παυσίπονων από μόνοι σας .
Δεν γνωρίζετε τι προέλευσης είναι ο πόνος και τα παυσίπονα όσο και αθώα  να είναι δεν παύουν να είναι φάρμακα.  Κινδυνεύει  η υγεία σας περαιτέρω  τροποποιώντας  μονομερώς τον πόνο.

3.Μην  χρησιμοποιείτε τοπικά επιθέματα όπως  τσίπουρο , ούζο ή ασπιρίνη επάνω στο δόντι η στην περιοχή που πονάτε. Μπορεί να προκαλέσετε σοβαρά εγκαύματα στους βλεννογόνους του στόματος  με αποτέλεσμα ο πόνος να αυξηθεί.

4.Μην πάρετε άλλα φάρμακα, όπως αντιβίωση, εκτός αν σας τα συστήσει ο οδοντίατρός σας.

5.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ομοιοπαθητικά φάρμακα πρώτων βοηθειών για πονόδοντο μέχρι να συναντηθείτε με τον οδοντίατρο σας.
Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας ή  αν είστε μακριά , έναν οποιονδήποτε οδοντίατρο το ταχύτερο δυνατό.

Κλινική Περίπτωση 8. ( Ιστορικό 05.06.1995 )

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software