"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit
  • Classical Homeopathic Dentistry

    Classical Homeopathic Dentistry

  • Δημήτρης Καλλιαντάς

    Δημήτρης Καλλιαντάς

    Χειρουργός Οδοντίατρος-Ομοιοπαθητικός
    Msc.  Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων-Πανεπιστήμιο Αιγαίου
    Διδάκτωρ, Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής Υλικών, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

  • Δημήτρης Καλλιαντάς

    Δημήτρης Καλλιαντάς

    Χειρουργός Οδοντίατρος-Ομοιοπαθητικός
    Msc.  Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων-Πανεπιστήμιο Αιγαίου
    Διδάκτωρ, Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής Υλικών, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

  • Δημήτρης Καλλιαντάς

    Δημήτρης Καλλιαντάς

    Χειρουργός Οδοντίατρος-Ομοιοπαθητικός
    Msc.  Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων-Πανεπιστήμιο Αιγαίου
    Διδάκτωρ, Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής Υλικών, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

Απάντηση στο κ.Πάσχο Μανδραβέλη

κ. Μανδραβέλη

Με αφορμή το άρθρο σας της 01.06.2016 ΄΄ Ομοιοπαθητικά ρουσφέτια ΄΄ στην έγκριτη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής όσων αφορά την ομοιοπαθητική . Είναι βέβαιον όμως ότι όταν σε προκαλούν θέλουν να συζητήσουν μαζί σου. Ξέρω καλά όμως ,όπως και ιστορικά έχει αποδειχθεί, όταν μια καινούργια κατάσταση με προοπτική ανατέλλει, κυρίως στην επιστήμη , πάντα ή σχεδόν πάντα αντιμετωπίζεται σκεπτικιστικά . Για παράδειγμα δείτε Διονύσιο Απολλωνιάτη, Γαλιλαίο, Λαβουαζιέ κλπ. Αυτό δεν είναι κακό ,αρκεί να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένος αυτός ο σκεπτικισμός .Αλλιώς , μιλάμε για κακοήθεις ισχυρισμούς από ανθρώπους που εκτός του ότι εκπροσωπούν τη διεθνή των ατάλαντων άμα τε και αδιάφορων καιροσκόπων ( στην επιστήμη, δημοσιογραφία , πολιτική ,κλπ) είναι πνιγμένοι και στα σκουπίδια ( μέσα και έξω). Το μπούλινγκ βλέπεται , στην επιστήμη έχει προηγηθεί πολύ πριν από αυτό των σημερινών σχολείων. Μέγιστη ευθύνη όμως έχουν και κάποιοι ΄΄ κονδυλοφόροι ΄΄ που στην προσπάθεια τους να επηρεάσουν την κοινή γνώμη προσπαθούν πρώτιστα να θεραπεύσουν, λόγω ανεπάρκειας, την γνωσιοθεωρητική τους αναπηρία .Θεωρώντας ότι δεν ανήκετε στη παραπάνω κατηγορία προς ενημέρωση δική σας αλλά πρώτιστα του αναγνωστικού κοινού σας γράφω τα κάτωθι.

Η ομοιοπαθητική ,και δη η κλασική ,επειδή χρησιμοποιεί συγκεκριμένες και ορθολογικές μεθόδους όπως τη παρατήρηση ,το πείραμα , την επαγωγή και την υπόθεση είναι μόνο επιστήμη . Επίσης, ΄΄ εκμεταλλεύεται ΄΄ μια ιδιότητα της φύσης στις εφαρμογές της . Αυτήν της αυτοομοιότητας υπο αλλαγή κλίμακας . Εξ ου και φυσική θεραπευτική .

Με τη βοήθεια των μαθηματικών αποδείχθηκε ότι:

  • Η ασθένεια αποτελεί ασυνέχεια ιδιοτήτων στα ενεργά αυτοποιητικά βιολογικά συστήματα.
  • Είναι μοναδική για τον κάθε οργανισμό.
  • Εξελίσσεται μετά από τροποποίηση κυρίαρχων παραμέτρων που την κατευθύνουν.
  • Το αποτέλεσμα της δράσης τροποποιητικών παραγόντων που δρουν και οδηγούν τον οργανισμό σε ασυμπτωματικότητα ενέχει θέση νόμου.
  • Όλα είναι ένα ,εξ και ο ολιστικός της χαρακτήρας .

Επειδή αντικείμενο της κλασικής Ομοιοπαθητικής Θεραπευτικής είναι η αποκατάσταση ασυνεχειών ιδιοτήτων σε ενεργά αυτοποιητικά βιολογικά συστήματα, που όμως έχουν ευαίσθητη εξάρτηση από αρχικές συνθήκες, είναι μία συστημική - μη γραμμική επιστήμη. Και κάτι για το ΄΄ εικονικό ΄΄ φάρμακο. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο μόνο εικονικό δεν είναι .Αυτό πλέον έχει αποδειχθεί και επομένως είστε πολύ πίσω όσων αφορά τις πληροφορίες σας .

Επίσης , επειδή στην επιστήμη πρέπει ότι λέγεται και να αποδεικνύεται δεν θα πρέπει και η καθιερωμένη ιατρική να αποδείξει επιτέλους το ορθόν των θεραπευτικών προσεγγίσεων της ? Είναι δεδομένο ότι αυτές απέχουν παρασάγγας και από την πραγματικότητα ,αλλά και από αυτό που υπαγορεύει η αιχμή του δόρατος των θετικών επιστημών που είναι η επιστήμη της πολυπλοκότητας και της δυναμικής των χαοτικών δυναμικών συστημάτων. Όλες οι υπόλοιπες θετικές επιστήμες υποκλίνονται στη πολυπλοκότητα υιοθετώντας αξιωματικές αρχές από αυτήν που τις χρησιμοποιούν στην περεταίρω πρόοδο τους . Δεν είναι άξιον προσοχής γιατί η ιατρική δεν το έχει κάνει ακόμα? Και επιτέλους φίλτατε ας πρωτοπορήσει και μια φορά θετικά αυτή η δόλια η πατρίδα μιας και είμαστε το μοναδικό επιστημονικό κομμάτι που μεταξύ των άλλων εκπαιδεύει και δεκάδες αλλοδαπούς γιατρούς το χρόνο πάνω στο γνωστικό αντικείμενο της κλασικής ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο εν αντιθέσει προς όλα τα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία που μόνο ΄΄ εξαγωγές ΄΄ επιστημονικού δυναμικού γνωρίζουν να κάνουν .

Φιλικά

Δημήτρης Καλλιαντάς

Χειρ. Οδοντίατρος

Msc. Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Παν. Αιγαίου

Υπ. Διδάκτωρ Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software