"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit
 • Classical Homeopathic Dentistry

  Classical Homeopathic Dentistry

 • Δημήτρης Καλλιαντάς

  Δημήτρης Καλλιαντάς

  Χειρουργός Οδοντίατρος-Ομοιοπαθητικός
  Msc.  Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων-Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  Διδάκτωρ, Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής Υλικών, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

 • Δημήτρης Καλλιαντάς

  Δημήτρης Καλλιαντάς

  Χειρουργός Οδοντίατρος-Ομοιοπαθητικός
  Msc.  Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων-Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  Διδάκτωρ, Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής Υλικών, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

 • Δημήτρης Καλλιαντάς

  Δημήτρης Καλλιαντάς

  Χειρουργός Οδοντίατρος-Ομοιοπαθητικός
  Msc.  Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων-Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  Διδάκτωρ, Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής Υλικών, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

Ένα βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ!

Αγαπητέ αναγνώστη

Η προσέγγιση ενός ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ, όπως είναι η ασθένεια, η ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, πανδημία, κλπ με ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ είναι κατά την θεωρία Σφαλμάτων το μέγιστο Σφάλμα. Όμως, είναι ένα δικαιολογημένα διαχρονικό σφάλμα-λάθος, οφειλόμενο στο γεγονός ότι σε ΚΑΜΙΑ ιατρική σχολή του πλανήτη δεν διδάσκεται η Πολυπλοκότητα, η Δυναμική Συστημάτων, η Θεωρία Σφαλμάτων και το Χάος. Όμως, αυτή τη στιγμή το Χάος το βλέπουμε και το ζούμε και δεν μπορούμε, ούτε να το αποφύγουμε αλλά ούτε και να το χειριστούμε.

Έτσι λοιπόν, ίσως είναι η πρώτη φορά που ένα βιβλίο με αυτή τη θεματολογία είναι τόσο επίκαιρό όσο οτιδήποτε άλλο, σήμερα . Σήμερα, που ολόκληρος ο πλανήτης προσπαθεί να βρει την άκρη σε μια πανδημία που χωρίς όρια τον κατακλύζει , που βρίσκει την ανθρωπότητα με χιλιάδες νεκρούς εντελώς ανοχύρωτη στο καινούργιο, το έργο αυτό έρχεται να απαντήσει και με μαθηματικά να αποδείξει το αναπόφευκτα διαχρονικό λάθος στη προσέγγιση αυτής της λαίλαπας και να προτείνει ΚΥΡΙΩΣ θεραπευτική λύση.

"To be kind is more important than to be right. Many times, what people need is not a brilliant mind that speaks but a special heart that listens."

Η Ομοιοπαθητική γύρισε σελίδα

Στις 24-10-2018 ( ημέρα Τετάρτη), μετά τη δημόσια παρουσίαση της διδακτορικής μου διατριβής "Φυσικοχημική Μελέτη του Ομοιοπαθητικού Φαρμάκου" στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, θεωρούμε ότι η αμφισβήτηση της ομοιοπαθητικής πρέπει να αναθεωρηθεί. Μετά από 5 χρόνια σκληρής ερευνητικής προσπάθειας και με μόνο οδηγό τα μαθηματικά, φτάσαμε στο ποθητό αποτέλεσμα το οποίο θεωρούμε ότι είναι η απαρχή και το ξημέρωμα μετά, από 2,5 αιώνες σκοταδισμού, μιας επιστήμης που μόνο καλό κάνει στον άνθρωπο. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι τέτοια που με μέγιστη βεβαιότητα μπορούμε να ισχυρισθούμε πλέον, ότι το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι μίκρο-νάνο φάρμακο και η ομοιοπαθητική εξ αυτού, μίκρο-νάνο ιατρική. Είναι απόφαση μας να συνεχίσουμε την ερευνά μας για να δούμε πως αυτά τα νανοσωματίδια μπορούν να δουλεύουν θεραπευτικά για τον οργανισμό. Συνεχίζουμε αισιόδοξα και δυναμικά με αλτρουισμό και μέγιστη θέληση για αυτό που κάνουμε τιμώντας το σπίτι μας, το ΕΜΠ.

  Στιγμιότυπα από την παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής "Φυσικοχημική Μελέτη του Ομοιοπαθητικού Φαρμάκου" στην Αίθουσα Νικ. Κουμούτσου στη Σχολή Χημικών Μηχανικών στο ΕΜΠ.


  Ο Δημήτρης Καλλιαντάς είναι χειρουργός οδοντίατρος-ομοιοπαθητικός


  kalliadas biography newΓεννήθηκε στην Ελευσίνα όπου ζει και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

  Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ το 1979, όπως και της Σχολής Εφαρμογών Υγειονομικού του Στρατού.

  Ασχολείται με την Ομοιοπαθητική Επιστήμη από το 1988 την οποία διδάχθηκε μέσω σεμιναριακών μαθημάτων που οργάνωνε τότε η Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής . Παρακολούθησε για χρόνια, συστηματικά μαθήματα ομοιοπαθητικής από τους διακεκριμένους Γιώργο Βυθούλκα (Alternative Nobel Prize) και Βασίλη Γκέκα, ενώ παράλληλα παρακολούθησε και μαθήματα Ιατρικού Βελονισμού, οπού έλαβε το δίπλωμα του European Center For Peace and Development. Ζηλωτής των Μαθηματικών, επίσης συμμετείχε σε θερινό πρόγραμμα μαθημάτων μη γραμμικής δυναμικής του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

  Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Οδοντιατρικής, της οποίας διατέλεσε πρόεδρος, όπως και μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Βελονισμού.

  Msc. Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα - Κλασική Ομοιοπαθητική -
  Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων -Πανεπιστήμιο Αιγαίου

  Διδάκτωρ, Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής Υλικών, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.

  Μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής

  Το πλήρες βιογραφικό περιλαμβάνεται στο WHO is WHO για την Ελλάδα

  Έχει αποδείξει μαθηματικά:

  • Την κλασματική διάσταση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου όπως και την εντροπία του κάτι που επιβεβαιώθηκε ερευνητικά με την εργασία των Prashant Satish Chikramane, Akkihebbal K Suresh Jayesh Ramesh Bellare and Shantaram Govind Kane, Πηγή Homeopathy (2010) 99, 231-242 _ 2010 Extreme homeopathic dilutions retain starting materials: A nanoparticulate perspective
  • Το νόμο των ομοίων όπως και το νόμο  της καταπίεσης των συμπτωμάτων.
  • Ανέδειξε τον πολφό ως μοντέλο μη γραμμικής συμπεριφοράς στην διαταραχή του. (1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενδοδοντίας, Αθήνα 2013)
  • Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Μια θεωρεία για το χάος της ασθένειας" το οποίο φιλοξενείται στη βιβλιοθήκη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας  και ο βραβευθείς  με το εναλλακτικό βραβείο  Nobel (Alternative Nobel Prize) καθηγητής Γ. Βυθούλκας   έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του "A new model for health and disease" περίληψη είκοσιτεσσάρων  σελίδων από το έργο αυτό.
  • Στο ενεργητικό του έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά έντυπα ,σχετικά με τις εφαρμογές της ομοιοπαθητικής στην οδοντιατρική.

  Αποκλειστικές δικές μας Φωτογραφίες ομοιοπαθητικών φαρμάκων από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο SEM

  002
  003
  004
  005
  006
  007


  001
  002
  003
  004

  elliniki odontiatriki omospondia

  international academy

   emp