Θέσεις - Απόψεις αναγνωστών

Αγαπητέ Συνάδελφε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σας ευχαριστεί θερμά για την αποστολή του βιβλίου σας ΄΄ Μια θεωρία για το ΧΑΟΣ  της ασθένειας ΄΄
Το βιβλίο θα τοποθετηθεί στη βιβλιοθήκη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  και θα είναι στη διάθεση των συναδέλφων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος
Καθηγητής Νικόλαος Αλεξανδρής

Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Τυρλής


Το βιβλίο αυτό είναι πρώτο και μοναδικό στο είδος του στην οδοντιατρική και ιατρική βιβλιογραφία. Προσεγγίζει την ασθένεια σαν φυσικό φαινόμενο και την φιλτράρει μέσα από την επιστήμη της πολυπλοκότητας και του χάους. Πολύπλευρο και διεπιστημονικό αναφέρετε στη μελέτη της δυναμικής του οδοντικού πολφού στην ασθένεια του (πολφίτιδα) και αναδεικνύει την αξία της κλασικής ομοιοπαθητικής θεραπευτικής , σαν την μοναδική θεραπευτική που διαθέτει μαθηματική δομή αναλλοίωτη στο χρόνο. Θέτει τις βάσεις για περαιτέρω διερεύνηση και προάγει την μέχρι τώρα ισχύουσα καθιερωμένη γραμμική θεραπευτική σε μη γραμμική. Αποδεικνύει με μαθηματικά τους νόμους των ομοίων όπως και της μερικής τροποποίησης των συμπτωμάτων (καταπίεσης) και ξεκαθαρίζει θεωρητικά τουλάχιστον το θολό τοπίο γύρω από το ομοιοπαθητικό φάρμακο. Είναι ένα πολύτιμο στο θεραπευτικό τους έργο βοήθημα για οδοντιάτρους , γιατρούς ,ομοιοπαθητικούς , θεραπευτές αλλά και παντός είδους ασθενείς που θα πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η όποια ασθένεια και πως αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά .

Γιώργος Βυθούλκας
Alternative Nobel Prize
Καθηγητής Ομοιοπαθητικής

O ομοιοπαθητικός οδοντίατρος και ζηλωτής της μαθηματικής επιστήμης Δημήτρης Καλλιαντάς έχει κάνει στο παρόν βιβλίο μια αξιόλογη, φιλότιμη και προπαντός πρωτοποριακή από όσο μπορώ να ξέρω προσπάθεια να εισαγάγει την επιστημονική-μαθηματική μοντελοποίηση στην θεραπευτική. Σε τέτοιου είδους προσπάθειες είναι φυσικό να υπάρχουν και μερικά αδύνατα σημεία, τα οποία όμως πρέπει να παραβλεφθούν υπέρ των «θησαυρών» που πιστεύουμε ότι περιέχονται στη μονογραφία αυτή. Πράγματι το βιβλίο βρίθει από ενδιαφέρουσες ιδέες που ευχόμαστε να αποτελέσουν κίνητρο για πολλούς ερευνητές από όλες τις εμπλεκόμενες περιοχές της επιστήμης για περαιτέρω επεξεργασία και εμβάθυνση. Για παράδειγμα, μια ιδέα που προσωπικά βρίσκουμε πολύ αξιόλογη είναι η πρόταση να μοντελοποιηθεί/προσομοιωθεί η βιοχημική κινητική της πολφίτιδας με ένα (μαθηματικό) δυναμικό σύστημα. Επειδή η διαδικασία αυτή εξαρτάται από μια ή δύο παραμέτρους, προσφέρεται για μαθηματικοποίηση και ταυτόχρονα είναι εφικτό να γίνει σύγκριση του μαθηματικού μοντέλου με την πραγματική κατάσταση.

Βασίλης Παπανικολάου
Καθηγητής ΕΜΠ
Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών


Φίλτατε

Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα περιδιαβαίνοντας το πόνημά σου .Διαπίστωσα ότι εκτός από το περιεχόμενο ,το σχήμα και η μορφή είναι τέτοια που το αναδεικνύουν ,όπως και οι εικόνες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές ,τα σχήματα αρμονικά κλπ. Νομίζω πως το μόνο που απομένει είναι να του ευχηθούμε ΄΄ Καλό ταξίδι ,στη θάλασσα του κόσμου ειδικών και ανίδεων , σχετικών και άσχετων …..Δεν μπορεί να μη βρει στοργική αγκαλιά και φιλόξενο πνεύμα ,γιατί σε τελική ανάλυση είναι καρπός καρδιάς και μυαλού ,αγνών συναισθημάτων και ευγενικών επιδιώξεων ….. Ας ευχηθούμε η διάχυσή του να γίνει με κρότο και λάμψη φωτοβολίδας ναυαγοσωστικού ,ριπτόμενης στη θάλασσα της απανθρωπιάς και μωρίας μήπως αφυπνιστούν συνειδήσεις ιδίως ιατρικές , ιδιαιτέρως όμως θεραπευτών της αλήθειας , όπου και αν βρίσκονται για να αποσειστεί ,κατά το δυνατόν ,ο ζυγός της νόσου , ιδίως της πνευματικής ……διαφορετικά είμαστε καταδικασμένοι αποκλείοντας το πνεύμα να γίνουμε άκρως υλιστές …..

Ακόμα μια φορά σου οφείλω ευχαριστίες, γιατί με έφερες σε επαφή με το σύμπαν το Ασκληπιαδικό…..

Vale! ( Υγίαινε! )

Κυριάκος Σαμπάνης
Καθηγητής Φιλολογίας


Κάποιες φορές στην ανθρώπινη ιστορία, "τυγχάνει" ένα απλό και ταπεινό αλλά ανήσυχο πνεύμα να συναντά και να συντονίζεται με τη θεία φώτιση. Τότε είναι που η ανθρωπότητα κάνει ένα βήμα παρά πέρα. Τότε είναι που το στενό της οδού Κελεού γίνεται ένα πλατύ, φωτεινό μονοπάτι της γνώσης...

Αγγελική Πετράκη
Παιδοψυχολόγος
Απόφοιτος ΑΠΘ.


Ένα εξαιρετικό δείγμα ολοκληρωμένης προσέγγισης στο θέμα του ομοιοπαθητικού φαρμάκου, απόρροια ακαδημαϊκού επιπέδου ερευνητικής δουλειάς με τη διεπιστημονική χρήση εργαλείων ανωτέρων μαθηματικών καθώς και άλλων επιστημών με στερεή θεμελίωση και συστηματοποίηση των σχετικών εννοιών (πχ ασθένεια ,κλπ.) υπό νέο πρίσμα. Ένα βιβλίο που ανοίγει το δρόμο σε νέα ερευνητικά μονοπάτια .

Δέσποινα Πανταζίδου
Μαθηματικός
Master of Science in Mathematics, Ohio State University


Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ο Δημήτρης κάνει μία τεράστια αρχή στην επιστημονική αναζήτηση επιχειρώντας να βάλει τάξη στο ΄΄ χάος της ασθένειας ΄΄. Μια πολύτιμη μονογραφία για το ύψιστο αγαθό της υγείας που τόσο πολύ έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας.

Χρήστος Λεπίδας
Λογιστής- Αγρότης


Μια σημαντική συμβολή – ορόσημο στην επιστημονική θεμελίωση της ομοιοπαθητικής .Ένα επιστημονικό μοντέλο ανάλυσης της δράσης του ομοιοπαθητικού φαρμάκου μέσα από μια πρωτοποριακή προσέγγιση(θεωρία του χάους ). Ένα βιβλίο χτισμένο βήμα- βήμα με μεθοδικότητα και αρτιότητα με στόχο την κατανόηση του από το ευρύ κοινό κυρίως των ομοιοπαθητικών γιατρών . Καλύπτει με την απαιτούμενη πληρότητα και εμβάθυνση , τόσο τη γενικότητα της θεωρίας που θεμελιώνει όσο και τη χρήση με σχετικά παραδείγματα.

Ευθυμία Δαμάσκου
Φυσιογνώστρια -Master Ωκεανογραφίας - Ιχθυολογίας
Επί πτυχίω φοιτήτρια Ιατρικής – Ομοιοπαθητικός


Tον 18ο αιώνα ο Γερμανός Σάμουελ Χάνεμαν, βασιζόμενος στον Ιπποκρατικό Κανόνα, θεμελιώνει μια θεραπευτική μέθοδο, που βασίζεται στο «όμοιο» και το «πάθος». Το επαναστατικό μήνυμα του ότι η φύση των ασθενειών είναι πάντα ενεργειακής μορφής, δέχεται μια απίστευτη πολεμική. Τον 20ο αιώνα ο νομπελίστας Γεώργιος Βυθούλκας, μετά από πολλούς αγώνες κατορθώνει να δώσει νέα δυναμική και να καταστήσει αξιόπιστη την θεραπευτική αυτή μέθοδο "ταμπού" στην ιατρική κοινότητα και στην κοινωνία. Τον 21ο αιώνα ο οδοντίατρος -ερευνητής Δημήτρης Καλλιαντάς με το σύγγραμμά του «Μια Θεωρία για το Χάος της Ασθένειας» ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ με μαθηματικό μοντέλο τους Νόμους της Ομοιοπαθητικής Θεραπευτικής Επιστήμης και δίνει το έναυσμα στην Επιστήμη να αποδείξει και πειραματικά την Θεωρία του. Το όνομά του θα μείνει στην Ιστορία της Ομοιοπαθητικής ως «ο σκαπανεύς της επιστημονικής τεκμηρίωσης αυτής της Εναλλακτικής Ιατρικής Επιστήμης».γιατί με το σύγγραμμά του αυτό ανοίγει νέους δρόμους!

Λάζαρος Σαχινιάν
Τραπεζικός Υπάλληλος
Οικονομολόγος –Φιλόλογος


Είναι ένα βιβλίο που αποδεικνύει τη διαχρονική αξία της κλασικής ομοιοπαθητικής με μαθηματική μεθοδολογία .Τα συμπεράσματα και οι ερμηνείες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα Μπορεί όμως και ένας απλός αναγνώστης να κατανοήσει τους νόμους του ντετερμινισμού όπως και τις συνέπειες της καταπίεσης των συμπτωμάτων που οδηγούν στην επιδείνωση όχι μόνο της ασθένειας αλλά και της ζωής του.

Κωστούλα Στυλιαρά
Τραπεζικός Υπάλληλος
Απόφοιτος Πάντειου πανεπιστήμιου
Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης


Όταν η λογική με αλτρουιστική διάθεση συναντά το συναίσθημα το αποτέλεσμα για τον άνθρωπο είναι σίγουρα θετικό. Χρησιμοποιώντας  αυτά τα κίνητρα, ο συγγραφέας για την συγγραφή αυτής της μονογραφίας και με εργαλείο την αγάπη του για τα μαθηματικά, δίνει το έναυσμα στην επίσημη Ομοιοπαθητική κοινότητα για πραγματική έρευνα σε αυτό το πεδίο της γνώσης. Ας το επιχειρήσει. Σίγουρα θα ωφεληθεί.

Βασίλης Στεργίου
Έμπορος


Είναι ένα βιβλίο γραμμένο σε επιστημονική γλώσσα ,αλλά παράλληλα αρκετά κατανοητό και από τον μη ειδικό αναγνώστη. Ένα παγκόσμια μοναδικό στο είδος του πόνημα 366 σελίδων που θα προβληματίσει . Διεπιστημονικό στην σύνθεσή του αποδεικνύει την διαχρονική αξία της Κλασικής Ομοιοπαθητικής . Μια μαθηματική έρευνα που επιχειρεί να λύση το πρόβλημα ΄΄ ασθένεια –θεραπεία ΄΄ και υποδεικνύει τον τρόπο πως θα πρέπει να προσεγγίζεται η ασθένεια και πως να μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά . Είναι το διαβατήριο που χρειάζονταν η κλασική ομοιοπαθητική για να περάσει στις επιστήμες της πολυπλοκότητας και του χάους.

Αντώνης Καλλιαντάς
Οδοντοτεχνίτης
Ειδικός οδοντιατρικής πορσελάνης
τ. τεχνικός συνεργάτης ΣΒΙΕ


Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους ψαγμένους ασθενείς είτε επιστήμονες είναι είτε όχι, αν και ο Δημήτρης πιστεύει ότι η επιστημονική κοινότητα έχει τον πρώτο λόγο. Είναι ένα βιβλίο ΄΄ όαση ΄΄ μέσα στην ΄΄ ερήμωση ΄΄ που δημιουργεί η όποια ασθένεια .Η βεβαιότητα γιατί πρέπει κάποιος να ακολουθήσει την κλασική ομοιοπαθητική σαν θεραπευτική μέθοδο είναι και μαθηματικά πλέον αποδεδειγμένη. Συγχαρητήρια γιατρέ μου γιατί μας έκανες για μια ακόμη φορά υπερήφανους που σε εμπιστευόμαστε αλλά και ΄΄ εγωιστές ΄΄. Εξ άλλου όπως συνηθίζεις να λες ….ο εγωισμός μιας κοινωνίας οφείλεται στον αλτρουισμό κάποιων μελών της…

Εύχομαι καλό ταξίδι στο πόνημά σου.
Ελεονόρα Παπαμελετίου
Έμπορος


Μία νέα, πρωτότυπη προσέγγιση της Ομοιοπαθητικής επιστήμης που δείχνει το πολυδιάστατο της και πως πολλά που την αφορούν μπορούν να αποδειχθούν με διαφορετικό τρόπο, αν καταφέρουμε να ξεφύγουμε  απο τα στερεότυπα και τις αλλοπαθητικές νοοτροπίες και αντιλήψεις.

Ισως λίγοι κατανοούν τις μαθηματικές αναλύσεις και τους αριθμούς, οι οποίοι ποτέ δεν ψεύδονται, γνωρίζοντας όμως προσωπικά το συγγραφέα ώς επιστήμονα και το μέγεθος των θεραπευτικών ικανοτήτων του, οι οποίες βασίζονται στην θεωρία του, πιστεύω ότι πολλοί θα ωφεληθούν.

Σε αυτό το  πόνημα ο συγγραφέας/επιστήμων δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ομοιοπαθητική οικογένεια και να αναλάβει πρωτοβουλίες, σε ερευνητικό επίπεδο, για την απόδειξη του φαρμάκου, όπως αυτό αποδεικνύεται στις σελίδες του βιβλίου του.

Καλή συνέχεια

Βασιλική Καλύβα

Φαρμακοποιός