"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Δυσλειτουργία κροταφογναθικής διάρθρωσης

Η κροταφογναθική διάρθρωση είναι  η άρθρωση  μεταξύ της κάτω γνάθου και του κρανίου. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανατομικά- λειτουργικά συγκροτήματα του σπλαχνικού κρανίου.

Από τη διαταραγμένη λειτουργία της, τα αίτια της οποίας μπορεί να  είναι πολλά και ασαφή,   προκύπτουν συμπτώματα  τέτοια που  πολλές φορές αποτελούν  “πονοκέφαλο” για τη σύγχρονη καθιερωμένη θεραπευτική.. Τέτοια συμπτώματα  μπορεί να είναι  ο θόρυβος  κατά τη μάσηση και γενικότερα στις κινήσεις των γνάθων, ο   πόνος στις αρθρώσεις ή γύρω από αυτές που  μπορεί να εμφανίζεται  κατά τη διάρκεια της μάσησης, της ομιλίας, στο χασμουρητό ή το πρωί κατά την αφύπνιση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να εμφανιστεί αυτόματα  περιορισμένη κινητικότητα της κάτω γνάθου. Σαν  συνοδά συμπτώματα  μπορούν να είναι πονοκέφαλος, πόνος  στα αυτιά ή ίλιγγος.

Ανακουφιστικά  τοποθετείται νάρθηκας που  βοηθά τις περισσότερες φορές στη μείωση του πόνου και των συμπτωμάτων. Η  θεραπεία της δυσλειτουργίας  όμως είναι δύσκολη και μακροχρόνια. Εδώ θα αναφερθούμε σε δύο  κλινικές περιπτώσεις που αντιμετωπίσαμε στο Οδοντιατρείο με τη βοήθεια αποκλειστικά της Κλασσικής  Ομοιοπαθητικής θεραπευτικής. Κλινικές περιπτώσεις  Περίπτωση 4 Ιστορικό 14.04.1994 , Περίπτωση 5 Ιστορικό 17.04.1995

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software