Ενημερωτικό δελτίο

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό homeo news Μάρτιος –Μάιος 2011, σελίδα 24 , με τίτλο ‘’ Νέα επαναστατική γνώση για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα υψηλής δυναμοποίησης ‘’ Πηγή Homeopathy (2010) 99, 231-242 _ 2010 και με πρωτότυπο τίτλο :    Extreme homeopathic dilutions retain starting materials: A nanoparticulate perspective των Prashant Satish Chikramane, Akkihebbal K Suresh Jayesh Ramesh Bellare and Shantaram Govind Kane,  ερευνητική εργασία που εκτελέστηκε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Βομβάης και ελήφθη για δημοσίευση στο περιοδικό Homeopathy 6 Νοεμβρίου 2009 και δημοσιεύθηκε το 2010 και  στην αναφορά τους ότι ……καμία υπόθεση η οποία προβλέπει την διατήρηση της αρχικής ουσίας δεν έχει προταθεί , ούτε είχε αποδειχθεί η παρουσία της σε αυτά τα υψηλής δυναμοποίησης φάρμακα …….για την αποκατάσταση της πραγματικότητας θα ήθελα  να πούμε  τα εξής:


1. Η υπόθεση αυτή, μια πεποίθησή μου 23 χρόνια που ασκώ την κλασσική ομοιοπαθητική ,διατυπώθηκε επίσημα στο βιβλίο μου ‘’Μια θεωρία για το χάος της ασθένειάς’’ για πρώτη φορά το 2007 μαζί με την μαθηματική απόδειξη ύπαρξης της αρχικής ουσίας στο τελικό διάλυμα
2. Η κόρη μου Μελετία Καλλιαντά ,νεαρή φοιτήτρια το 2006,  Βιοχημικός-Βιοτεχνολόγος σήμερα, είχε την ιδέα ότι  ‘’…οι σταθεροί λόγοι διαίρεσης ενός συνόλου, όπως συμβαίνει  με το κλασικό  ομοιοπαθητικό φάρμακο, οδηγούν στο απώτατο άκρο το σύνολο να διαθέτει μαθηματική δομή…’’ Αυτό ήταν το κλειδί για  να μπορέσει  να λυθεί   ο γρίφος  έστω και θεωρητικά και η υπόθεση  να γίνει βεβαιότητα  ,για μας τουλάχιστον, μιας και η μαθηματική προσέγγιση τη  βεβαίωνε .
3. Το 2008 ο καθηγητής Γ. Βυθούλκας στην επανέκδοση του βιβλίου του ‘’ A new model for health and disease ‘’ στην αγγλική γλώσσα συμπεριέλαβε περίληψη 23 σελίδων από το έργο αυτό όπως και ολόκληρο το κεφάλαιο 7 που αφορά το ομοιοπαθητικό φάρμακο και τη μαθηματική απόδειξη ύπαρξης του στο τελικό διάλυμα
4. Η Ελληνική μαθηματική εταιρεία μας έκαμε την τιμή το 2007 να φιλοξενήσει το έργο αυτό στη βιβλιοθήκη της για να είναι διαθέσιμο στους μαθηματικούς .
5. Επίσης  στο 14ο συνέδριο της Ε.Ε.Ο.Ι. στην Αθήνα  τον Δεκέμβριο του 2007 έδωσα το βιβλίο μου  ‘’Μια θεωρία για το Χάος της ασθένειας’’ στην Ελληνική  γλώσσα  και την υπόσχεση ότι θα το στείλω και στην Αγγλική ,στον  Ton Nikolai  ,πρόεδρο της  ECΗ . Τελικά   απέστειλα στα αγγλικά  το  κεφάλαιο 7 που αφορά το ομοιοπαθητικό φάρμακο με την υποσημείωση ότι     προσωπικά  θεωρώ ότι η μαθηματική απόδειξη δίνει μια πρώτη επιστημονική απάντηση στην ‘’ παραδοξότητα ‘’ του ομοιοπαθητικού φαρμάκου και μπορεί να οδηγήσει και την εργαστηριακή έρευνα.
6. Τέλος στο 15ο συνέδριο  της ΕΕΟΙ συμμετείχα με εργασία μου πάνω σε αυτό το θέμα  όπου εκεί το ανέπτυξα καθ’  ολοκληρία .

Η μαθηματική προσέγγιση της υπόθεσης και η θεωρητική λύση με τρείς τρόπους βεβαιώθηκε  ακριβώς  από αυτά που βρήκαν οι ερευνητές και επιβεβαιώθηκε με φωτογραφικό υλικό. Το πρώτο σκέλος των μαθηματικών αποδείξεων αφορά την κλασματική διάσταση , δηλαδή τη φράκταλ μορφή ,του τελικού προϊόντος κάτι που βεβαιώθηκε και φωτογραφικά.

kalliadas_01

lezada

Extreme homeopathic dilutions retain starting materials: A nanoparticulate perspective  Homeopathy (2010) 99, 231-242
Οι φωτογραφίες δείχνουν φράκταλ σχήματα που  μοιάζουν με  τον τυπικό εκπρόσωπο τους, το ανθρωποειδές του Mandelbrot. Οι άρρητοι αριθμοί που προκύπτουν στο τέλος  και είναι  οι  0,954242509…….ή 0,997817597…… που  επίσης είναι και στο εξώφυλλο του βιβλίου δηλώνουν το μέγεθος της ουσίας στο τελικό προϊόν όπως και οι ίδια η αρρητότητα τους  δηλώνει την εντροπία στο τελικό διάλυμα.( το μέτρο της τυχαιότητας ύπαρξης αρχικής ουσίας στο τελικό διάλυμα) 
Οι ίδιοι οι ερευνητές αναφέρουν στα συμπεράσματα τους: ‘’ …….Από την 6-200c δεν υπάρχουν κύριες διαφορές στη φύση των στοιχείων (μέγεθος και σχήμα ) της αρχικής ουσίας ……..’’
Δηλαδή βεβαιώνουν αυτό που λέμε εμείς μαθηματικά  ότι  αν είναι 1 η αρχική ουσία ,τότε στο τελικό προϊόν έχουμε 0,954242509…….ή 0,997817597…… Το τρίτο σκέλος αφορά την ,με τη βοήθεια των μαθηματικών πιθανοτήτων , εντροπία  ύπαρξης της ουσίας στο τελικό προϊόν.
Στην  μαθηματική απόδειξη μεταξύ άλλων γράφουμε

Τελικά οι ερευνητές επιβεβαίωσαν  εργαστηριακά  ακριβώς  αυτά που αποδείξαμε μαθηματικά αρκετά χρόνια πριν .
Δημήτρης Καλλιαντάς Χειρ. Οδοντίατρος- Ομοιοπαθητικός
Μελετία  Καλλιαντά  Βιοχημικός –Βιοτεχνολόγος