"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Η τερηδόνα

Η τερηδόνα είναι μια χρόνια  πάθηση των σκληρών ιστών των  δοντιών και χαρακτηρίζετε και ως νόσος του πολιτισμού.  Η αρχική βλάβη εντοπίζεται συνήθως σε εκείνες τις επιφάνειες που ευνοούν τη δημιουργία των   οδοντικών πλακών.  Δεν διακρίνει ηλικίες.  Η προσβολή των δοντιών μπορεί να αρχίσει ακόμα και από τη νηπιακή ηλικία.

Αρχικά προσβάλλει εξωτερικά το δόντι , δηλαδή την αδαμαντίνη και στη συνέχεια επεκτείνεται προς  την οδοντίνη και τον πολφό.

Θεωρείται αποτέλεσμα συνεργίας πολλών παραγόντων, κύριων και δευτερογενών ,από τους οποίους άλλοι ευνοούν και άλλοι παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της. Ο  μικροβιακός παράγοντας που βρίσκεται στην οδοντική πλάκα πάντως  είναι ένας επιβαρυντικός λόγος  στην ανάπτυξή της.  Αρχίζει με μια μικρή κοιλότητα (τρύπα) στην επιφάνεια του δοντιού  που σταδιακά μεγαλώνει και στην οποία πιο εύκολα παγιδεύονται οι τροφές με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και η κοιλότητα να γίνεται ολοένα μεγαλύτερη. Αρχικά δεν υπάρχουν ενοχλήματα .Σταδιακά όμως αρχίζουν να εμφανίζονται συμπτώματα όπως  ελαφρύς πόνος κατά τη μάσηση ή πόνος όταν το δόντι έρχεται σε επαφή με θερμικά ερεθίσματα(ζεστά ή κρύα).

Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα με σφράγισμα,  η βλάβη επεκτείνεται  μέχρι να φτάσει στο πολφό.  Εδώ η συμβολή της κλασσικής ομοιοπαθητικής είναι ουσιαστική.  Γνωρίζοντας ο ομοιοπαθητικός οδοντίατρος ποιοι οργανισμοί έχουν την τάση  έντονα να παρουσιάσουν   τερηδόνα θα μπορέσει να πάρει νωρίτερα τοπικά προληπτικά μέτρα για τα δόντια τους έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για αυτά. Ένας  νεαρός ασθενής για παράδειγμα που μετά από εμβολιασμό παρουσίασε εικόνα Thuja ( ομοιοπαθητικό φάρμακο)   έχει πολλές πιθανότητες  να  παρουσιάσει αυχενικές τερηδόνες στο μέλλον. Χορηγώντας από τη μια ομοιοπαθητική θεραπεία και εφαρμόζοντας από την άλλη όλα τα προληπτικά μέτρα στο οδοντιατρείο αλλά και στο σπίτι , έχουμε ελαχιστοποιήσει το κίνδυνο του να συμβεί αυτό. Ο προληπτικός χαρακτήρας της κλασσικής ομοιοπαθητικής είναι κάτι το δεδομένο μιας και προάγει το επίπεδο υγείας του  όλου οργανισμού και βεβαίως και του στόματος .

Δείτε ενδεικτική φωτογραφία

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software