"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Αποστήματα των δοντιών

Το οδοντικό απόστημα είναι η περιορισμένη πυώδης συλλογή που ακολουθεί μια οξεία φλεγμονή  ενός δοντιού και αναπτύσσετε γύρω από το ακροριζιό του και σε μη προυπάρχουσα κοιλότητα του οργανισμού.

Συνήθως συνοδεύεται από ισχυρό πόνο  που συχνά δεν υποχωρεί παρά την λήψη αναλγητικών φαρμάκων. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα , μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στο οστό της γνάθου και επέκταση της φλεγμονής  στους παρακείμενους χώρους με  πόνο, γενική κακουχία, παραμόρφωση του προσώπου, διόγκωση λεμφαδένων, ρίγος και πυρετό. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να απευθυνθείτε το συντομότερο στον οδοντίατρο σας. Φαρμακευτική αγωγή ( αντιβίωση, αντιφλεγμονώδη , κλπ )από μόνοι σας  θα πρέπει να την αποφύγετε. Εξ άλλου δεν αρκούν  τα φάρμακα αυτά για να υποχωρήσει ένα απόστημα.

Αν η αιτία της εμφάνισης του αποστήματος είναι ένα κατεστραμμένο δόντι που μπορεί όμως να διατηρηθεί στο φραγμό τότε είναι αναγκαία η  ενδοδοντική θεραπεία του. Η κλασσική ομοιοπαθητική είναι πάρα πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των αποστημάτων. Αποστήματα που με τα καθιερωμένα φάρμακα μπορεί να σας ταλαιπωρούν για μέρες και μερικές φορές να υπάρξει  κίνδυνος  ακόμα και για τη ζωή  σας  , στα κλασσικά ομοιοπαθητικά  φάρμακα μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά .   Όμως τα φάρμακα  είτε είναι συμβατικά ,είτε κλασσικά ομοιοπαθητικά ,μπορούν να σας ανακουφίσουν προσωρινά και να μειώσουν το οίδημα (πρήξιμο) αλλά δεν μπορούν να απομακρύνουν την αιτία που είναι  για παράδειγμα ένα χαλασμένο δόντι η ένας νεκρός πολφός  . Αν λοιπόν δεν προβείτε στην κατάλληλη θεραπεία από τον οδοντίατρο σας είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα επανεμφανιστεί το πρόβλημα  και μάλιστα μπορεί να είναι σε χειρότερη μορφή. Στην περίπτωση αυτή μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες να σώσετε το δόντι σας.

apostima
Απόστημα

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software