"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit

Η περιοδοντίτιδα

Είναι η συνέχεια μιας αθεράπευτης  χρόνιας ουλίτιδας.  Είναι μία καταστρεπτική για τους στηρικτικούς των δοντιών ιστούς χρόνια φλεγμονή, που βλάπτει το κόκαλο και το συνδετικό ιστό που υποστηρίζει τα δόντια.

Τα ούλα υποχωρούν και η δομή του οστού  που τα συγκρατεί χάνεται. Τα δόντια χαλαρώνουν, αρχίζουν να κινούνται, και όταν χάσουν μεγάλο μέρος από το φατνίο τους  θα πρέπει να εξαχθούν. Η περιοδοντίτιδα θεωρείται η πιο συνηθισμένη αιτία απώλειας δοντιών στους ενήλικες. Είναι κατά κανόνα μία χρόνια  χωρίς έντονα συμπτώματα νόσος του στόματος και   θεωρείται  μαζί με την τερηδόνα νόσος του ΄΄ πολιτισμένου  κόσμου ΄΄ Παράγοντες που προδιαθέτουν στην περιοδοντίτιδα  είναι  η κακή στοματική υγιεινή , το άγχος, το  κάπνισμα  ,διάφορες  ορμονικές διαταραχές  ,ο  σακχαρώδης  διαβήτης  , ασθένειες του ανοσοποιητικού  συστήματος  όπως το   aids ,η  κληρονομικότητα, η χρόνια  λήψη φαρμάκων ,κλπ.

Η ουλίτιδα είναι μια πάθηση που με σωστή υγιεινή και σωστό καθαρισμό από τον οδοντίατρο μπορεί να επανέλθει στα  φυσιολογικά για τα ούλα  κατάσταση. Αντίθετα η περιοδοντίτιδα  δεν επανέρχεται γιατί οι κατεστραμμένοι ιστοί  δεν μπορούν να φτιαχτούν ξανά από τον οργανισμό μας. Εξ άλλου στη  φύση κάθε μεταβολή είναι μη αντιστρεπτή.

Αμέσως λοιπόν, όταν κάποιος ασθενής διαπιστώσει υποχώρηση των ούλων, κακοσμία του στόματος, χαλάρωση κάποιου δοντιού, εκροή πύου θα πρέπει να επισκεφθεί τον οδοντίατρο του .

Επίσης δυο φορές το χρόνο θα πρέπει να γίνεται και ο περιοδοντικός έλεγχος μιας και ο πόνος δεν είναι  το κυρίαρχο σύμπτωμα της πάθησης που θα μπορούσε να οδηγήσει τον ασθενή στο ιατρείο νωρίτερα.

Θεραπευτικά  στο οδοντιατρείο αντιμετωπίζεται με καθαρισμό της πέτρας και των θυλάκων και όπου απαιτείται με μικροεπεμβάσεις στα ούλα. Θα πρέπει επίσης να τηρούνται με αυστηρότητα οι κανόνες στοματικής υγιεινής εκ μέρους  του ασθενή. Παρόλα αυτά όμως  είναι δυνατόν τα μέτρα αυτά να αποδώσουν κατά ένα ποσοστό μόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις και πάλι η κλασσική ομοιοπαθητική θεραπευτική μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ασθενείς   κινητοποιώντας τον οργανισμό τους  έτσι ώστε να ανακοπεί  η εκφυλιστική αυτή πάθηση.  
Προσοχή .Ένας απλός τρόπος να   αποφύγετε την πιθανότητα προσβολής από την περιοδοντική νόσο (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) ,όπως και να διατηρήσετε τους στηρικτικούς ιστούς  των δοντιών υγιείς είναι η καθημερινή  επιμελημένη στοματική υγιεινή και οι τακτικοί καθαρισμοί της πέτρας στο οδοντιατρείο.

periodontitida
Περιοδοντίτιδα

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software